Matematik

Eksponentiel vækst og forskudt eksponentiel vækst

19. februar 2017 af rezzarmann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen herinde, som kan besvare spørgsmålet 

'' Eksponentiel vækst og forskudt eksponentiel vækst og forskellen på de to'' 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2017 af SuneChr

Der menes formodentlig, hvordan den eksponentielle funktion
f (x) = bax
kommer til at se ud efter en parallelforskydning?
Lad funktionen  y = f (x)  parallelforskydes i henhold til vektoren (p ; q) .
Funktionen kommer da, efter forskydningen, til at hedde
y - q = bax - p           eller             f1 (x) =  (b/ap)ax + q           


Svar #2
19. februar 2017 af rezzarmann (Slettet)

Altså jeg forstår slet ikke hvad du mener og jeg er i gang differentialligning eksponentiel vækst (y′=k*y) og ikke vektorer. Du må meget gerne formidle besvarelsen til mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2017 af mathon

#2
      …men så er din overskrift misvisende
og burde være:

differentialligning og eksponentiel vækst 

                         \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=k\cdot y\; \; \; \; \; \; \; k>0        

                         \frac{1}{y}\; \mathrm{d} y=k\, \mathrm{d} x                   som ved integration 
giver:
                         \int \frac{1}{y}\; \mathrm{d} y=\int k\, \mathrm{d} x

                          \ln(y)=kx+\ln(y_0)

                          y=y_0e^{kx}

                          

             


Svar #4
19. februar 2017 af rezzarmann (Slettet)

Mathon, kan du komme med en uddybende forklaring, hvad forskellen er

På forhånd tak 


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst og forskudt eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.