Fysik

Parallakse

19. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave omkring parallakse, som volder mig lidt problemer..

Tycho Brahe kunne ikke observere parallakser, fordi øjet ikke kan skelne vinkler der er mindre end ca. 30´´. Hvor langt borte skulle den nærmeste stjerne befinde sig hvis Tycho Brahe skulle have observeret dens parallakse?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2017 af peter lind

s/d = (30'')radianer  hvor s er den søgte afstand og d er 2 gange afstanden af sol-jord. 30'' skal omsættes til radianer


Svar #2
20. februar 2017 af Kristensenalex

Er det her så rigtigt?

s=\frac{d}{rad}=\frac{149600000 km*2}{0,000145441}=2,0572*10^{12}


Skriv et svar til: Parallakse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.