Matematik

Sansynlighedsregning

19. februar 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: 9. klasse

Jeg har en opgave som lyder:

"En gruppe elever vil teste deres kammeraters viden med et spørgeskema, der indeholder syv spørgsmål. Til hvert spørgsmål er der tre svarmuligheder, men kun et er rigtigt."

b) Hvad er sandsynligheden for, at du får syv rigtige svar, ved at sætte kryds ved en tilfældig svarmulighed, ud for alle syv spørgsmål?

c) Hvad er sandsynligheden for syv rigtige svar, hvis du har svaret rigtigt på fire af spørgsmålene og svarer tilfærdigt på de tre sidste

d) Hvad er sandsynligheden for at få syv rigtige svar, hvis du er sikker på dem alle syv? Er det så 100%

MAnge tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2017 af mathon

b)
           \frac{7}{\binom{21}{7}}=\frac{7}{116280}=0{,}0602\; promille    


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2017 af mathon

c)
           \frac{3}{\binom{9}{3}}=\frac{3}{84}=35{,}7\; promille


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2017 af mathon

d)
         …det er 100%.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. februar 2017 af SuneChr

# 1 og 2 er ikke korrekt.
b)  Skemaet kan udfyldes på 37 måder, hvoraf én af måderne har alle syv rigtige.  Sandsynlighed = 1/37 
c)  De 4 allerede rigtige kan nedskrives på K7,4  måder, samtidig skal 3 nedskrives tilfældigt på 33 måder.
     Det giver i alt   33·K7,4  måder.   Sandsynlighed  33·K7,4/37
# 0 d)  Den sikre hændelse har altid sandsynligheden   1 = 100%
           Den umulige hændelse har altid sandsynligheden = 0.    


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2017 af SuneChr

# 4   rettelse
c)   Er ikke helt rigtig.
      Situationen er den, -  hvor mange forskellige besvarelser har netop 4 rigtige?
      4 rigtige blandt 7 er K7,4  samtidig med 3 forkerte blandt 3 som giver 23
      Antal besvarelser med netop 4 rigtige er derfor    23·K7,4
      Sandsynligheden er derfor sidstnævnte produkt divideret med alle mulighederne 37
     


Svar #6
20. februar 2017 af Stjerneskud2016

SuneChr

Mange tak! Det har hjulpet mig meget


Svar #7
20. februar 2017 af Stjerneskud2016

mathon

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Sansynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.