Kemi

Hjælp alkoholer

19. februar 2017 af suzukirace - Niveau: B-niveau

Hvordan afhænger alkoholers kemiske egenskaber af, om der er tale om primære, sekundære eller tertiære? Gerne meget begrundet svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2017 af ChemistryIsKey

Du kan nemt afgøre om en alkohol er primær, sekundær eller tertiær ved at kigge på, hvor mange H-atomer som sidder bundet til det carbonatom, hvor OH-gruppen er bundet til.
To H'er = Primær.
Ét H = Sekundær.
Ingen H'er = Tertiær.

Hvis der er tre H'er er der tale om methanol og denne klassificeres ikke på samme måde som andre alkoholer :)


Skriv et svar til: Hjælp alkoholer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.