Matematik

parenteser

19. februar 2017 af ergot - Niveau: C-niveau

Jeg skal sætte parenteser så udsagnet passer

a2-aa-abb2-2+a=a3+2ab-(a2+ab3+2a2b)

Må man flytte rundt på tallene på venstre side eller skal man sætte parenteserne som det står nu???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2017 af StoreNord

Nej, det må du nok ikke.

Første led i parentesen -- er det skrevet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2017 af SuneChr


a2- aa - abb2 - 2 + a  =  a3 + 2ab - (a2 + ab3 + 2a2b)
Skab et bedre overblik ved (delvis) at reducere på begge sider:
a2 - a2 - ab3 - 2 + a  =  a3 + 2ab - a2 - ab3 - 2a2b
- 2 + a  =  a3 + 2ab - a2 - 2a2b
Men får man noget ud af det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2017 af StoreNord

næh


Svar #4
20. februar 2017 af ergot

Jeg kan altså stadig meget svært ved at se noget som helst fornuft i den opgave

parenteser skal sættes på venstre side så udsagnet passer :)


Skriv et svar til: parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.