Matematik

2. gradspolynomiet / maple

19. februar 2017 af Fie00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Håber der sidder nogle kloge hoveder, som kan hjælpe.

Har disse oplysninger: f(x)=a*x^2 +b*x + c

Det oplyses at c < 0 og at grafen for f har toppunktet i T(3,4)

Hvordan skal jeg tegne dette i maple?

Venlig hilsen Fie 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2017 af mathon

Toppunktets andenkoordinat
                                                   y_T=c-a\cdot \left ( x_T \right )^2

                                                   4=c-a\cdot 3 ^2

                                                   4=c-9a

                                                    a=\frac{c-4}{9}<0    da c<0

dvs
           en grennedadvendende parabel.                                                


Svar #2
22. februar 2017 af Fie00 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 2. gradspolynomiet / maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.