Kemi

Det osmotiske tryk

19. februar 2017 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan løser jeg denne opgave?
Det osmotiske tryk i en 0,3 M vandig opløsning af glukose ved 20 °C er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2017 af mathon

            p_{osmo} =\left ( RT \right )\cdot c=\left (\left ( 8{,}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+20)\, K\right ) \right )\cdot \left ( 300\; \tfrac{mol}{m^3} \right )=

                                          731216{,}24\; Pa=7{,}31216\;bar


Svar #2
22. februar 2017 af pigen001 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Det osmotiske tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.