Matematik

Bestem f´(4) ved hjælp af figuren

20. februar 2017 af quan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Lavede en tangent gennem to punkter på grafen, og fik tangenthældningen til at være 2. Det fandt jeg ud af da jeg kunne aflæse at hver gang man gik en ud, gik man to op.

Men vil det så sige at f'(4) = 2?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2017 af MatHFlærer

Gå 4 ud af x-aksen og tegn en tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2017 af SuneChr

# 0
f '(4) ser ikke ud til at være 2
Tangenten i (4 ; 3) ser ud til at have hældningen 1, da man går 1 hen og 1 op.
Det skal bemærkes, at man her bestemmer en differentialkvotient ved grafisk aflæsning og ikke
bestemmer den analytisk. Kun en analytisk bestemmelse har ret til at kalde sig f '(4) = .....
Men f '(4) synes grafisk at være aflæst til 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2017 af MatHFlærer

Så hvis du anvender #1's gode forklaring og min hurtig skitse i Paint af tangenthældningen vil du faktisk opdage, at når du går hen af x-aksen, så går du a op, dvs. ved nærmere aflæsnign er a=1 så f'(4)=1 som #1 nævner. 


Skriv et svar til: Bestem f´(4) ved hjælp af figuren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.