Matematik

omsætning og variabel

20. februar 2017 af ForvirretBarn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen ! 
Er der en, som vil hjælpe mig med, at lave denne opgave? (vedhæftet)

TUSIND tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2017 af janhaa

f(x)=(25*10^6)*1,05^x


Svar #2
20. februar 2017 af ForvirretBarn (Slettet)

Hvordan har du gjort det? Vil du forklare det? 
Men tusind tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2017 af OliverHviid

Du kan se at vi har at gøre med en eksponentiel funktion y=bax da omsætningen stiger med en fast procent. b er vores startværdi, så det må jo være 25*106 (25 mio.) og a (der er 5%) er vores fremskrivningsfaktor som skrives som 1,05. Fremskrivningsfaktoren kan findes ved a=1+r hvor r=p/100 og p er procenten.


Skriv et svar til: omsætning og variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.