Fysik

Hjælp er helt lost syntes jeg mangler nogen tal

20. februar 2017 af RickyAsmussen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder fast med en opgave i fysik længe nu. jeg har problemer med at bruge kinematik formlerne.

Alt hjælp ønskes:

En kugle foretager et frit fald og rammer jorden med en fart på 72 m/s

a. hvor lang tid har faldet taget?

b. fra hvilken højde er det frie fald forgået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2017 af mathon

                                              Når der ses bort fra luftmodstanden i a) og b)

a)
       For bevægelsemed konstant acceleration 
gælder:
                   v=v_0+a\cdot t
her med start fra hvile:

                   v=g\cdot t

                   t=\frac{v}{g}
 

                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2017 af mathon

b)
        h=\frac{v^2}{2g}


Skriv et svar til: Hjælp er helt lost syntes jeg mangler nogen tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.