Kemi

Hjælp tak :)

20. februar 2017 af Lars43 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skriv mellemregninger så jeg kan se hvordan jeg gør fremover tak hvis i gider at hjælpe :)

Spørgsmål 1.

En laboratorieflaske på 2,4 L indeholder 0,15 mol/L NaCl (aq). Hvad er stofmængden af natriumchlorid i de 2,4 L?

Spørgsmål 2.

I en kolbe haves 100 ml saltsyre med den formelle  koncentration 2 mol/L. Der skal tilsættes vand, så koncentrationen ændres til 0,4 mol/L. Hvor meget vand skal der tilsættes?

Spørgsmål 3.

12,64 g KNO3 (s) opløses i vand, og det samlede volumen er 0,50 L. a) Beregn stofmængden af KN03 b) Beregn c(KN03) i opløsningen

Spørgsmål 4.

Der skal fremstilles 250 mL 0,20 mol/L k2SO4(aq). a) Beregn stofmængden af K2SO4, der vil være i opløsningen b) Beregn, hvor mange gram K2SO4 (s), der skal afvejes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2017 af mathon

Spørgsmål 1.
                          n(NaCl)=V\cdot c=\left ( 2{,}4\; L \right )\cdot \left ( 0{,}15\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}36\; mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2017 af mathon

Spørgsmål 2.

koncentrationen ændres fra 2,0 M til 0,4 M dvs med fortyndingsfaktor 5.

Det nye volumen skal være 5\cdot (100\; mL)=500\; mL
hvorfor der skal tilsættes:
                                            (500-100)\; mL


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2017 af mathon

Spørgsmål 3.
                      a)
                             n(KNO_3)=\frac{m}{M}=\frac{12{,}64\; g}{101,1032 \tfrac{g}{mol}}=0{,}125\; mol

                      b)
                             n(KNO_3)=\frac{n}{V}=\frac{0{,}125\; mol}{0{,}50\; L}=0{,}250\; M

                         


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2017 af mathon

Spørgsmål 4.
                      a)
                             n(K_2SO_4)=\left ( 0{,}250\; L \right )\cdot \left ( 0{,}20\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}05\; mol

                      b)
                             m(K_2SO_4)_{a\! f\! vej}=n\cdot M=\left ( 0{,}05\; mol \right )\cdot \left ( 174,259\; \tfrac {g}{mol} \right )=8{,}71295\; g

          


Skriv et svar til: Hjælp tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.