Matematik

svær opgave

20. februar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

Lad funktionen f være bestemt ved f(x)=x^x, x>0.

Bestem funktionens minimum uden hjælpemidler. VINK: Erstat roden x i funktionen f med x=eln(x). Brug potensregneregler til at skrive om på f. Differentier f ved hjælp af reglerne for sammensat funktion og løs endelig ligningen f ’(x)=0.

jeg har skrevet hertil:

f(x) = x^x = e^ln(x)x

f´=(e^g)´*g´

u = xln(x), dvs:

f´(x)=x^x(ln(x)+1)

kan nogen forklare hvad der sker i de sidste to linjer og om jeg er færdig der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2017 af janhaa

f ' = 0

for

ln(x) +1 = 0

dvs

ln(x) = -1

x = 1/e

der min

f(1/e) = (1/e)^(1/e)


Svar #2
20. februar 2017 af soer381k

tak janhaa


Skriv et svar til: svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.