Fysik

Mekanik:

20. februar 2017 af silvergrey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende opgave:

En billist kører med 70 km/h og 35 m foran ham er en mand.

Der er en reaktionshastighed: 1,5 s.

Det er en tørt vej og accelerationen under bremsningen er -8,0 m/s2

Kann bilisten nå' det, at standse foran manden?

* Jeg har regnet, at billisten ikke kan nå, at standse foran manden.

Hvordan beregner jeg nur, hvor hurdigt billiten kørte til det tidpunkt, hvor han rammte manden?

Kan en hjælpe mig? Hvordan skal jeg regne denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2017 af SuneChr

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2017 af SuneChr

Beregn først hvor langt bilen, med hastigheden 70 km/t , har kørt i løbet af 1,5 sek.
Det er vejstrækningen, som skal trækkes fra 35 m.
Benyt m og sek i beregningerne.  70 km/t = 175/9 m/s
Benyt ligningen
vt = at + v0     (a er accelerationen regnet med fortegn)
til at finde tiden, for hastigheden = 0.
Undersøg nu om vejstrækningen  0t vt dt   er større end eller mindre end den, der tidligere blev fundet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2017 af mathon

Hvordan beregner jeg nur, hvor hurdigt billiten kørte til det tidpunkt, hvor han rammte manden?

bremselængde  \Delta s=(35-29{,}16667\; m)=5{,}8333\;m
hvoraf
                             2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

                             v=\sqrt{2\cdot a\cdot \Delta s+{v_0}^2}

                             v=\sqrt{2\cdot\left ( -8\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 5{,}8333\; m \right )+\left ( 19{,}4444\; \tfrac{m}{s} \right )^2}=17{,}11\; \tfrac{m}{s}=61{,}6\; \tfrac{km}{h}


Skriv et svar til: Mekanik:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.