Matematik

Ligning og regneregel

20. februar 2017 af Tupper01 - Niveau: Universitet/Videregående

Kære Studieportal.

Jeg sidder med denne ligning:

\begin{align} \frac{e_0\cdot C}{R\cdot C\cdot s+1}=\frac{\frac{e_0}{R}}{s+\frac{1}{R\cdot C}} \end{align}

Er der nogen, der kan hjælpe mig med, hvilken regneoperation, der får ligheden opfyldt?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2017 af SuneChr

Multiplicér både tæller og nævner i den venstre brøk med  \frac{1}{RC}  
og forkort derefter til den ser ud som brøken til højre.


Svar #2
20. februar 2017 af Tupper01

Tak!

Tælleren på v. side giver fint tælleren på h. side, men jeg har lidt svært ved at få nævnerne til at ligne hinanden ved at forkorte....Har jeg stirret mig helt skæv på det?


Svar #3
20. februar 2017 af Tupper01

HOV....Jeg tror, jeg fik regnet rigtigt nu (:


Skriv et svar til: Ligning og regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.