Fysik

Arbejde

21. februar 2017 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Hvilken formel skal der bruges til denne opgave?

- Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: ScreenS.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af mathon

                                             


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2017 af mathon

For to-dimentionel bevægelse med konstant acceleration
gælder:
                       2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

                       \Delta s=\frac{v^2-{v_0}^2}{2a}
aktuelt:
                       \Delta h=\frac{0^2-\left ( 8\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( -10\; \tfrac{m}{s^2} \right )}=3{,}2\; m
Tyngdkraftens arbejde:

                        A=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{\Delta h}=\left |\overrightarrow{F} \right |\cdot \left |\overrightarrow{\Delta h} \right |\cdot \cos\left ( \overrightarrow{F},\overrightarrow{\Delta h} \right )=\left |\overrightarrow{F} \right |\cdot \left |\overrightarrow{\Delta h} \right |\cdot \cos\left (180^\circ)=
                                 m\cdot g\cdot \Delta h\cdot (-1)=-\left ( 0{,}05\; kg \right )\cdot \left ( 10\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 3{,}2\; m \right )=-1{,}6\; J                                                     

                                  
                      


Svar #3
21. februar 2017 af Eliasz

Tusinde tak!

Hvad ville tyndkraftens arbejde så vær for hele processen (fra 1-4)?

Vil man så istedet sige:

\bigtriangleup s=(v^2-v_0^2)/4a


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2017 af mathon

rettelse:
For én-dimentionel bevægelse med konstant acceleration
gælder:


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. februar 2017 af mathon

            A_{total}=A_{1\rightarrow 2}+A_{2\rightarrow 4}

            A_{2\rightarrow 4}= A=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{ h}=\left |\overrightarrow{F} \right |\cdot \left |\overrightarrow{ h} \right |\cdot \cos\left ( \overrightarrow{F},\overrightarrow{ h} \right )=\left |\overrightarrow{F} \right |\cdot \left |\overrightarrow{ h} \right |\cdot \cos\left (0^\circ)=
                                 m\cdot g\cdot h\cdot 1=\left ( 0{,}05\; kg \right )\cdot \left ( 10\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( (3{,}2+6)\; m \right )=4{,}6\; J

            A_{total}=A_{1\rightarrow 2}+A_{2\rightarrow 4}=\left ( -1{,}6\; J \right )+\left (4{,}6 \; J \right )=3{,}0\; J


Svar #6
21. februar 2017 af Eliasz

Hvad med sådan en opgave? hvad vil det sige, at 3 har samme y-værdi som 1?

Vedhæftet fil:Mekanik.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2017 af mathon

                    A_{3\rightarrow 4}=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{ h}=\left |\overrightarrow{F} \right |\cdot \left |\overrightarrow{ h} \right |\cdot \cos\left ( \overrightarrow{F},\overrightarrow{ h} \right )=\left |\overrightarrow{F} \right |\cdot \left |\overrightarrow{ h} \right |\cdot \cos\left (0^\circ)=

                                                           \left ( 0{,}5\; N \right )\cdot \left ( 6\;m \right )\cdot 1=3\; J


Skriv et svar til: Arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.