Fysik

Kernefysik

21. februar 2017 af Miaaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er det vigtigste at have styr på i kernefysik? Jeg skal til prøve snart og er meget nervøs..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af mathon

Hvad véd du?


Svar #2
21. februar 2017 af Miaaaaaaa (Slettet)

Jeg kender mest til radioaktiv henfald og kernereaktioner 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2017 af mathon

Det var en god begyndelse, hvis du kan opskrive udtryk for henfaldsformerme, halveringstider og henfaldskonstant, aktivitet, véd noget om isotoper og kender forskel på fission og fusion.

Hertil kan bl.a. føjes
                                       \Delta E=\left | \Delta m \right |\cdot c^2
samt ved at
                                       A(t)=-\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=k\cdot N(t)       når henfaldskontstanten er k
har løsningen
                                       N(t)=N_0\cdot e^{-k\cdot t}


Svar #4
21. februar 2017 af Miaaaaaaa (Slettet)

er bare i tvivl om hvilke formler man skal kunne 100p til sådan en prøve


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2017 af mathon

Formlen for halveringstid er også standard.


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.