Kemi

HJÆLP SØGES TIL KEMI

21. februar 2017 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

I fotografiske film findes lysfølsomt sølv(I)bromid, AgBr, der er et fast stof.

Ikke-belyst sølv(I)bromid fjernes ved at tilsætte natriumthiosulfat, Na2S2O3. Thiosulfat danner et kompleks med sølv(I)ionen
Ag+(aq) + 2S2O3^2-(aq) <--> Ag(S2O3)2^3-(aq) , K=1,0*10^13M^-2
Beregn [Ag+] i en opløsning, når
[S2O3^2-]= 0,010M og [Ag(S2O3)2^3-]=1,0*10^-5M.

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal beregne den er opgave

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af mathon

                     \frac{\left [ {Ag(S_2O_3)_2}^{3-} \right ]}{\mathbf{\color{Red} \left [ Ag^+ \right ]}\cdot \left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^2}=1{,}0\cdot 10^{13}\; M^{-2}


Svar #2
21. februar 2017 af Einstein5 (Slettet)

Er det rigtigt forstået, at man blot skal isolere Ag+


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2017 af mathon

        Ja.


Svar #4
21. februar 2017 af Einstein5 (Slettet)

Får Ag til 1*10^-16, jeg synes bare det er et meget lille tal


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2017 af mathon

Det er jo netop det, der er meningen med at anvende S_2{O_3}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}  som fixervæske
dvs hindrer Ag^+ mulighed for yderligere udskillelse, hvilket konkret sker ved kompleks binding af tilbageværende Ag^+i overens(s)temmelse med en meget lille aktuel koncentration af Ag^+.

Bemærk opgaveteksten:

                            "Ikke-belyst sølv(I)bromid \left (Ag^+ \right ) fjernes ved at tilsætte natriumthiosulfat, Na2S2O3."


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES TIL KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.