Matematik

Fælles temperatur af saftevand og glas ved ligevægt

21. februar 2017 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Et gkas med temperaturen 23,2 grader sættes på en nulstillet vægt, hvorefter vægten viser 292 g. Med glasset stående på væget hældes koncentreret saft med temperaturen 5.8 c i glasset, og vægten viser derefter 372 g. Endelig fyldes glasset med vand med temperaturen 12,7 c hvorefter vægten viser 579 g.

Saftens specifikke varmekapacitet er 3840 j/(kg*c) og glassets specifikke varmekapacitet er 840 j/(kg*c)

1) bestem varmekapaciteten af saftevandet, dvs blandingen af koncentreret saft og vand

Her skal man vel bare bruge C_total = m_vand*c_vand+m_saft*c_saft (?)

2) Bestem den fælles temperatur af saftevand og glas, når der er opnået ligevægt..

Er lost ved nr 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af janhaa

Q(glass)=Q(saft/vann)\\ (C*m*\Delta T)_{glass}=(C*m*\Delta T)_{saft/vann}


Svar #2
21. februar 2017 af Jepp5220

Og hvad er delta T så her? Hvor får jeg ændringen i glassets temperatur oplyst?


Skriv et svar til: Fælles temperatur af saftevand og glas ved ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.