Matematik

Trigonometri uden hjælpemidler

21. februar 2017 af Falcoor (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået dette at vide:
i en retvinklet trekant ABC, hvor <C er ret, er sidelængderne a og b givet ved :

a = √3     og      b=1

beregn <A

....

Jeg kan simpelt hen ikke finde ud af hvordan jeg gør, da jeg jo ikke må bruge cos eller sin. :(

jeg har prøvet mig frem med pythagoras, altså:

c2=√32+12=4

c=2

derfra kan jeg virkelig ikke komme længere ? HJÆLP! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af janhaa

c = sqrt(4) = 2

cos(A) = 1/2

vinkel A = 60 (pi/3)


Svar #2
21. februar 2017 af Falcoor (Slettet)

uddybelse? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2017 af OliverHviid

Evt. anvend at tan(v)=mod/hos

tan-1(√3/1)= 60º


Svar #4
21. februar 2017 af Falcoor (Slettet)

jeg kan jo ikke regne det i hovedet? det er UDEN hjælpemidler :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2017 af OliverHviid

Ja, det er rigtig nok... så anvend cosinus som i janhaas svar:

Du ved at cos(v)=hos/hyp

så cos-1(0,5)=60º


Skriv et svar til: Trigonometri uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.