Kemi

koncentrationsberegning

22. februar 2017 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg skal beregne hæmoglobinkoncentrationen mmol/L i patientens blod ( se vedlagt billede)
Først beregner jeg fortydningen som bliver 70ml

Derefter skal jeg jo finde stofmængden for n for at bruge formlen c=n/v
?Men hvordan finder jeg stofmænden n når jeg ikke har lille m? (n=m/M)
?Jeg prøvede at antage at m= 0,999mg/dl hvor jeg divideret det med 75ml, men beregning stemmer ikke overens med resultatet og kan heller ikke få enhederne til at gå ud med hinanden, når jeg prøver at følge metoden som står som svar i opageven?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: hemoglobin opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

beregningen er rigtig og enheden bliver \tfrac{mmol}{L}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2017 af mathon

fortyndet prøve:

                                   100\; \tfrac{mg}{0{,}1\; L}=1\tfrac{g}{L}\equiv 6{,}25\cdot 10^{-5}\; M

før fortynding:
                                   \left [ He m \right ]=75\cdot \left (6{,}25\cdot 10^{-5}\; M \right )=4{,}6875\cdot 10^{-3}\; M=4{,}6875\; mM


Svar #3
23. februar 2017 af pigen001 (Slettet)

Hmm, tror ikke jeg helt har forstået hvor de (6,25*10?-5 M) kommer fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2017 af mathon

#3

                \frac{1\; g}{1\; L}=\frac{\frac{1\; g}{16000\; \tfrac{g}{mol}}}{1\; L}=\frac{6{,}25\cdot 10^{-5}\; mol}{1\; L}=6{,}25\cdot 10^{-5}\; M


Svar #5
23. februar 2017 af pigen001 (Slettet)

Super, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: koncentrationsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.