Matematik

Linjens ligning- termer på dansk

22. februar 2017 af Craoder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg sad og studerede linjens ligning, og jeg studeste lidt over, at de på engelsk har sådan nogle fine termer til at beskrive, hvordan ligningen er opstillet:

y = ax + b kalder de for "Slope-Intercept form"

Ax + By + C = 0 kalder de for "General form"

y − y1 = a(x − x1) kalder de for "Point-Slope form"

Ax+By=C kalder de for "Standard form"

Har vi tilfældigvis nogle lignende termer på dansk?

( Jeg har prøvet at undersøge det lidt i div. ordbøger og Wikipedia-artikler, men desværre uden held.)

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2017 af StoreNord

y = ax + b             vil jeg kalde   funktions-forskrift.

Ax+By=C             er   "Linjens ligning"


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2017 af MatHFlærer

Ja vi har ikke rigtig nogle fancy termer, i hvert fald ikke hvad jeg ved af.

Jeg kan så fortælle, og det er også min favorit, at vi kalder:

A=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b \cdot sin(C)

For "en halv appelsinformel"... :-) Denne formel bruger vi i vilkårlige trekanter.

Kan også fortælle, at formlen "grundrelationen" også kaldes for "idiotformlen". ... :-)


Svar #3
22. februar 2017 af Craoder (Slettet)

Nå, øv. Nu havde jeg lige håbet! :D Tak alligevel!
 

Ja, dem kendte jeg godt til. Jeg giver dig ret i, at de er meget sjove :-)


Skriv et svar til: Linjens ligning- termer på dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.