Matematik

Moms

23. februar 2017 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej hvis man skal finde hvor meget moms udgør skal man så gange 25% med prisen uden moms?

Og 20% gange prisen med moms for at se hvor mange penge momsen har udgjort?

Til sidst, hvordan modregner man moms?

Håber der en der kan gøre igen klogere på forhånd tak og god dag


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af PeterValberg

Hvis du har et givent beløb med moms, så vil 80% heraf svare til beløbet uden moms.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2017 af mathon

Udgangspunktet er altid 100%. Derfor afhænger beregninger af udgangspunktet.

med udgangspunkt i
 beløb uden moms

                          beløb uden moms        moms          beløb med moms  
                                   100%                    25%                     125% 
                                      1                        0,25                      1,25

med udgangspunkt i
 beløb med moms

                          beløb uden moms        moms          beløb med moms  
                                   80%                     20%                     100% 
                                   0,80                     0,20                        1

Folketinget har defineret momsen som 25% af beløbet uden moms,
hvilket betyder:

                            25 kr pr 100 kr uden moms.

Hvad bliver det i % af beløbet med moms:

Man har:
                        momsen er 25 kr af 125 kr med moms
omregnet i pct.
                             p=\frac{25}{125}\cdot 100\%

                             p=\frac{1}{5}\cdot 100\%=20\% af beløbet med moms

og heraf som ovenfor:
                                           fremadregning \Rightarrow 25\%
                                           tilbageregning \Leftarrow 20\%


Svar #3
23. februar 2017 af shain

Et eksempel en vare til 500 plus moms. Prisen uden moms vil være
500*0,2 = 100 kr er momsen er det så 20%
1/5 af varens pris med moms udgør 100/500 =20%?
De 400 kr der er tilbage er det 80% af beløbet uden moms?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2017 af Soeffi

#3 I dit eksempel er momsen = 100 kr.

Pris med moms = 500 kr.

Pris uden moms = 400 kr.

Moms = pris med moms minus pris uden moms = 500 kr - 400 kr. = 100 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2017 af mathon

                   P_{exc}=P_{inc}\cdot 0{,}80

                   P_{exc}=\left ( 500\; kr \right )\cdot 0{,}80=400\; kr

                   P_{inc}=P_{exc}\cdot 1{,}25

                   P_{inc}=\left ( 400\; kr \right )\cdot 1{,}25=500\; kr


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.