Matematik

Bestem afstand mellem linjen og punktet

23. februar 2017 af Hanne55 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1

Bestem afstand mellem linjen y = 2x - 3 og punktet A(1,4)

Opgave 2

I en trekant er der givet ved ABC, hvor A(4,-2) B(-2,-1, C(4,3)

Opstil en ligning for BC og bestem længden af højden på siden BC


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

Opgave 1

Afstanden fra punktet P(xoyo)
til linjen
                   l\! \! :\; \; y=ax+b  
er:

                   dist(P,l)= \frac{\left |a\cdot x_o-y_o + b \right |}{\sqrt{a^2+1}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2017 af mathon

Opgave 2
                       længden af højden på siden BC = A's afstand til linjen indeholdende linjestykket BC,
                       så du kan benytte metoden fra opgave 1, når du har fundet ligningen for linjen indeholdende
                       linjestykket BC.


Skriv et svar til: Bestem afstand mellem linjen og punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.