Matematik

Beregn højden af beholderen

23. februar 2017 af ANBULA (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løs opgaven der er på billedet.

Håber der er nogen der kan hjælp

Vedhæftet fil: Matemaik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2017 af mathon

Brug bl.a.
                          pil-højdeformlen.


Svar #3
23. februar 2017 af ANBULA (Slettet)

pil-højdeformelen:  h=r*(1-cos(v/2))

Hvordan finder jeg vinkelen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2017 af mathon

                     p=\frac{h-h_c}{2}            hvor p er pilhøjden.

                     h=2p+h_c

og
                     (r-p)^2+\left ( \frac{d}{2} \right )^2=r^2

                     r^2-2rp+p^2+\left ( \frac{d}{2} \right )^2=r^2

                     p^2-2rp+\left ( \frac{d}{2} \right )^2=0

                     p^2-0{,}8p+0{,}37^2=0\; \; \; \; \; \; \; 0<p<0{,4}

                     p=0{,}248   som indsat i          h=2p+h_c
giver:
                     h=2\cdot 0{,}248+0{,}92=1{,}416


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2019 af sumia9 (Slettet)

Hej. Jeg sidder med samme opgave nu og ville høre hvor dette kommer fra?

(r-p)^2 +(d/2)^2 = r^2

Ligner cirklens ligning men kan ikke helt gennemskue hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2019 af mathon

#5

                      \small \begin{array}{lll} (r-p)^2 + \left ( \frac{d}{2} \right )^2 = r^2&\textup{if\o lge Pythagoras} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2019 af sumia9 (Slettet)

Jeg kan ikke helt se på figuren hvordan dette forekommer. Gider du vise det ud fra figuren?

Tak på forhånd


Skriv et svar til: Beregn højden af beholderen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.