Matematik

Find Ligning for Tangenterne

23. februar 2017 af Mali4569 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet følgende funktion:

f(x) = x^3 - 4x^2 + 3x + 1

spørgsmålet lyder:

Find ligningen for de tangenter hvor hældningskoefficienter er 6?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

   dvs hvor 
                    f{\, }'(x)=6


Svar #2
23. februar 2017 af Mali4569 (Slettet)

#1

men der skal være 2 tangenter med hældningskoefecienten på 6? 


Svar #3
23. februar 2017 af Mali4569 (Slettet)

+ hvordan finder jeg så tangenternes ligning. forstår ikke hvordan det hænger sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2017 af mathon

Det bliver der også:
                                      f{\, }'(x)=3x^2-8x+3=0

                                      3x^2-8x+3=0       har to løsninger    x_{o1} og x_{o2}.

                                

                                                      


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2017 af mathon

tangentligninger:
                                   y=6(x-x_{o1})+f(x_{o1})

                                   y=6(x-x_{o2})+f(x_{o2})


Svar #6
23. februar 2017 af Mali4569 (Slettet)

takker for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: Find Ligning for Tangenterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.