Kemi

HJÆLP TIL KEMI

23. februar 2017 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg søger hjælp tol følgende opgave:

I en vandig opløsning på 1,00 M mælkesyre er 2,94 % af syren omdannet til korresponderende base, laktat. Udregne styrkekonstanten, Ks for denne syre.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

                                 S\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; B\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
                              0,9706 M                         0,0294 M      0,0294 M

        

ligevægtsbrøk:
                                            \frac{\left [ B \right ]\cdot \left [H_3O^+ \right ]}{\left [ S \right ]}=K_s

                                            \frac{\left [ B \right ]^2}{\left [ S \right ]}=K_s

                                            \frac{\left [ 0{,}0294\; M \right ]^2}{\left [ 0{,}9706\; M \right ]}=K_s

                                           K_s=8{,}90542\cdot 10^{-4}\; M
                                               


Svar #2
23. februar 2017 af Einstein5 (Slettet)

Men hvordan kommer man frem til koncentrationerne? Slår man dem op? Og hvorfor bliver det til koncentraionen af basen i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2017 af mathon

Bemærk
                         \left [ B \right ]=\left [ H_3O^+ \right ]
hvoraf:
                         \left [ B \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]=\left [ B \right ]^2


Svar #4
23. februar 2017 af Einstein5 (Slettet)

Arh okay. Men hvordan  kommer man frem til koncentrationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2017 af mathon

Specielt når den formelle konc. er 1,0 M = 1{,}0\; \tfrac{mol}{L} er koncentrationstallet = mol_tallet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2017 af ChemistryIsKey

Du ved, at du har 1 M syre til at starte med.
2.94% af denne syre reagerer med vand for at omdannes til base og oxoniumioner.

Dvs. koncentrationen af syren som er tilbage efter reaktion er;

     [S] = 1 M - (0.0294 · 1 M) = 0.976 M

Koncentrationerne af korresponderende base og oxoniumioner vil så være;

     [B] = [H3O+] = 1 M · 0.0294 = 0.0294 M

Koncentrationerne er lig hinanden, da de reagerer i forholdet 1:1.

Ligevægtsbrøken (egentlig syrestyrkekonstanten for syren) kan du så finde vha. ligevægtsloven og indsættelse af koncentrationerne ovenfor (som Mathon har gjort i #1) :)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.