Matematik

Beregning af hus

24. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave og se om jeg har gjort det rigtig.

Der skal bygges et hus, som skal være halvanden gang så langt, som det er bredt. 

Desuden skal der for enden af huset opføres en havestue, der er 3 meter bred. 

a. Opstil et udtryk for husets og havestuens samlede areal, f(x), udtrykt ved husets bredde, x. 

f(x)=x\cdot (1,5x+3)\Rightarrow 1,5x^{2}+3\cdot x 

b. Bestem f(6) og fortolk resultatet. 

f(6)=1,5x^{2}+3\cdot 6

c. Bestem husets længde og bredde, når det samlede areal skal være 120 m^2. 

1,5x^{2}+3x=120


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2017 af SuneChr


Skriv et svar til: Beregning af hus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.