Fysik

Hastigheden og acceleration

24. februar 2017 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

hej

nogle kan hjælpe med en opgave !

Et bestemt fly skal op på 300 km/t før den kan lette.Motorerne giver flyet en konstant accelration over en strækning på 600 m, inden den går i luften .

a) hvor stor accelerationen?

b) hvor kang tid tager det at nå op på 300 km/t ?

jeg har nået så lang:

v = 300 000/3600  = 83,333 m/s

t=s/v => 600/83,33 = 7,2 s

a = v/t => 83,333/ 7,2 = 11,57 m/s2

har jeg regne rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2017 af mathon

Bevægelse med konstant acceleration:

                    2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2      med v_0=0

                    a=\frac{v^2}{2\cdot \Delta s}=\frac{\left (83{,}3333\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 600\; m \right )}=5{,}79\; \tfrac{m}{s^2}

                                            


Svar #2
24. februar 2017 af DeepOcean

Tak for det


Skriv et svar til: Hastigheden og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.