Kemi

Redox reaktioner

24. februar 2017 af helppppp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål vedrørende afstemning af en redox reaktion. Jeg har vedhæftet et billede af min opgave. :))

Når jeg skal afstemme ved at gange over kors, vil jeg først gange Cr med 2, da jeg har en dichromat. Derefter vil jeg så gange resultatet (6) med 1-tallet fra Fe og derefter gange Fe med 6-tallet, for at gange dem over kors. Problemet er så, at jeg får det til, at jeg skal skrive 6 foran alle molekylerne, hvilket jeg ikke kan få til at gå op.
Jeg har derfor prøvet at skrive de tal foran (oppe i reaktionen øverst på billedet), som jeg mener der skal stå, for at reaktionen er afstemt korrekt - men disse tal kan jeg ikke forklare ud fra "gange over kors" metoden. Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2017 af mathon

                 Fe:Cr=3:1=6:2
hvor
                Fe:Cr=6:2  vælges, da der minimum skal afstemmes 2 Cr.


Skriv et svar til: Redox reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.