Matematik

Procentvise stigning - matematik - 2 delspørgsmål

25. februar 2017 af Natashha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave, som jeg er gået i stå med!

Den lyder som følgende: 

a)En startkapital på 8500 kr. indsættes på en konto. Efter 7 år står der 10500 kr. på kontoen. Bestem den årlige procentvise rente på kontoen.

b) En startkapital på 5600 kr. indsættes på en konto. Efter 11 år står der 9087,98 kr. på kontoen. Bestem den årlige procentvise rente på kontoen.

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2017 af Glisby (Slettet)

du har din rente-formel kn=k0*(1+r)^n
indsæt dine værdier og isoler r

a) 10500=8500*(1+r)^7

10500/8500 =(1+r)^7

7'ne rod af (10500/8500) = 1.0306

dette er din fremskrivningsfaktor som du omskriver til procent ved (1.0306-1)*100


Svar #2
25. februar 2017 af Natashha (Slettet)

Når man skal isolere renten, gør man så altid på følgende måde? - ligegyldigt hvilke tal, der er i opgaven?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2017 af SuneChr

k_{n}=k_{0}\cdot (1+r)^{n}

(1+r)^{n}=\frac{k_{n}}{k_{0}}

(1+r)=(\frac{k_{n}}{k_{0}})^{\frac{1}{n}}

r=(\frac{k_{n}}{k_{0}})^{\frac{1}{n}}-1


Svar #4
25. februar 2017 af Natashha (Slettet)

Årh, tusind tak! Det skriver jeg straks ned i mine noter!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2017 af mathon

b)

                  p=\left ( \left ( \frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1 \right )\cdot 100

                  p=\left ( \left ( \frac{9087{,}98}{5600} \right )^{\frac{1}{11}}-1 \right )\cdot 100


Skriv et svar til: Procentvise stigning - matematik - 2 delspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.