Matematik

Find ligevægtspris og mængde (mikro II)

25. februar 2017 af studpolit (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej venner!

Jeg er i gang med en aflevering i mikro II på polit, dog er jeg stødt ind i et problem. I opgaven skal man bestemme ligevægtsprisen og mængden i markedet for jeans. 

Udbudsfunktionen er givet ved MC(x)=x hvor x er mængden . 

Efterspørgselsfunktionen er givet ved: max(300-p,0) hvor p er prisen. 

Produktionen er behæftet med en eksternalitet som koster x^2/4 at udbedre, hvor x igen er den producerede mængde. 

Hvordan finder jeg ligevægts pris og mængde? Jeg har fået prisen til p=300-x og mængden til x=300-p, og det er jeg ikke sikker på er helt rigtigt, når man ikke medregner eksternaliteten... På forhånd tak!


Skriv et svar til: Find ligevægtspris og mængde (mikro II)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.