Kemi

Gibbs fri energi

26. februar 2017 af Flade (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har denne her som jeg gerne vil have lidt hjælp med. jf. facitlisten, så skal det give -33.6 kj/mol. Men det driller lige lidt..

opgaven lyder:

Beregn ændring i gibbs fri energi ved 25 grader for

C2H4(g) + HCl (g) <-> C2H5Cl(g)

(der er også flere opgaver, men denne her driller lige mest)

ΔG=ΔH-T*ΔS

ΔS= Sm(C2H5Cl(g)) -Sm(C2H4(g))-Sm(HCl(g))

ΔS=[275.9-219.2-186.6] J/(K*mol)=-129.9J/(K*mol)

ΔH= Hm(C2H5Cl(g)) -Hm(C2H4(g))-Hm(HCl(g))

ΔH=[-112.2-52.5-(-92.3)] kJ/mol =  -72.4 kJ/mol

ΔG=-72.4 kJ/mol- (-129.9J/(K*mol))*298.15K= 38657.3 -> 38.6573 kj/mol

Men det skulle give -33.6 kj/mol. så hvor gør jeg noget forkert? På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2017 af ChemistryIsKey

Hmm ved ikke lige hvad der er gået galt, men ved 25 °C gælder kravene for standardtilstanden. Derfor kan du beregne tilvæksten i standard molær Gibbs fri energi direkte;

     ΔG° = G(C2H5Cl, g) - (G(C2H4, g) + G(HCl, g))

Så skal du bare slå de relevante værdier op :)


Svar #2
26. februar 2017 af Flade (Slettet)

#1

Hmm ved ikke lige hvad der er gået galt, men ved 25 °C gælder kravene for standardtilstanden. Derfor kan du beregne tilvæksten i standard molær Gibbs fri energi direkte;

     ΔG° = G(C2H5Cl, g) - (G(C2H4, g) + G(HCl, g))

Så skal du bare slå de relevante værdier op :)


hmm problemet er at der i den bog vi bruger ( og som vi må have med til eksamen) kun er angivet S og H værdier.. ikke G værdier.. Gir det mening? Så  er der er måde til at beregne G værdierne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2017 af Heptan

Det hele er rigtigt, du har bare tastet forkert på lommeregneren i sidste udregning.


Svar #4
26. februar 2017 af Flade (Slettet)

#3

Det hele er rigtigt, du har bare tastet forkert på lommeregneren i sidste udregning.


Fedest!!!! det kunne være dejligt hvis det var rigtigt. kan jeg få dig til at skrive hvordan jeg taster det ind? jeg har regnet det så mange gange for jeg kunne ikke forstå at det ikke ville give -33.6 kj/mol da jeg fulgte et eksempel og da det burde være den rette metode. så hvordan taster du det ind? og jeg er ved at blive helt bims!


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2017 af Heptan

ΔG=-72.4 kJ/mol - (-129.9J/(K*mol))*298.15K


Svar #6
27. februar 2017 af Flade (Slettet)

Men når jeg taster det ind på ddn måde så får jeg 38657.3... :( det er jo et stykke frs -33.6...

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2017 af Heptan

Prøv at taste enhederne ind også


Svar #8
27. februar 2017 af Flade (Slettet)

Ejj nu fatter jeg det. Tak

Skriv et svar til: Gibbs fri energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.