Fysik

Massemidtpunkt

26. februar 2017 af Gandhara (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er simpelthen i tvivl om hvorfor min udregning ikke passer overens med facit. Facit for opgaven er (-50.9, 120, 69.1)mm

Men jeg kommer frem til:

(-50.9, 120, 50,9)

x og z burde jo være lige store, da figuren er symmetrisk og homogen.

Jeg har beregnet min x og z med følgende formel:

\bar{x}=\bar{z}=(4*r)/(3*\pi)

hvor r=120. 

Hvorfor er facits x og z ikke den samme?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
26. februar 2017 af Gandhara (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?

Opgaveformuleringen er vedhæftet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2017 af Soeffi

Symmetrien ligger om linjen gennem (0,0,120) parallelt med y-aksen. Dvs. z-værdien bliver 120 - 50,9 = 69,1.


Svar #3
26. februar 2017 af Gandhara (Slettet)

Soeffi, det forstår jeg ikke helt. Kan du forklare mig det igen? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2017 af Soeffi

#3

Vedhæftet fil:1740840.png

Svar #5
26. februar 2017 af Gandhara (Slettet)

Ok jeg tror jeg forstår det. Hvis jeg har forstået det rigtigt, vil følgende måde at skitsere på, ikke være mere præcis? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Massemidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.