Matematik

Skæringspunkt mellem parabel og linie

26. februar 2017 af ma789 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel er bestemt ved ligningen
y=-x^2+8x-13
Bestem kordinatsættet til parablens toppunkt og tegen parablen.
Får top punktet til (-4,-3)

En linie l har ligningen
y=2x-8
Bestem kordinatsættet til hvert af skærings punkterne mellem parablen og linien l.

Men er tvivl med den anden del af opgaven, har sat de to ligninger til at være lig med hinanden og får at ligningen er 5 eller 1, betyder det så at skærings punktet er (5,1) eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2017 af mathon

skæringspunkternes andenkoordinater findes nemmest
ved indsættelse af førstekoordinater i 
                                                                  y=2x-8

                                                                  y=2\cdot \left \{ \left. 1,5 \right \} \right.-8=\left\{\begin{matrix} -6\\2 \end{matrix}\right.


Svar #2
26. februar 2017 af ma789 (Slettet)

#1

skæringspunkternes andenkoordinater findes nemmest
ved indsættelse af førstekoordinater i 
                                                                  y=2x-8

                                                                  y=2\cdot \left \{ \left. 1,5 \right \} \right.-8=\left\{\begin{matrix} -6\\2 \end{matrix}\right.

Tak skal du have!


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem parabel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.