Matematik

Hjælp til statistikker

26. februar 2017 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En fiskeeksportør ønsker af hensyn til kunderne at klassificere sild i 3 kategorier,så 
25% betegnes som små 
55% betegnes som normale 
20% betegnes som store 

Af erfaring ved man, at silds længde er normalfordelt med middelværdi 24,5cm og spredning 3,5cm.Bestem grænserne for de tre kategorier. 

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal starte. Hvilke formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2017 af SuneChr

Vi skal have en normalfordelingskurve    - ∞ < x < ∞  og   μ = 24,5  og   σ = 3,5  ,    x er længden af en sild
Find nu v.h.a. CAS eller normalfordelingspapir,
xsmå     ∈ ] - ∞ ; xsmå ]            er de første 25%                                                         = 0,25
xnormale ∈ [ xsmå ; xnormale ]      er de første 25% + de næste 55%                             = 0,80 
xstore    ∈ [ xnormale ; ∞ [           er de første 25% + de næste 55% + de sidste 20%  = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2017 af SuneChr

Har du spørgsmål til de to grafer, så spørg igen.
SP 2702171309.PNG

Vedhæftet fil:SP 2702171309.PNG

Skriv et svar til: Hjælp til statistikker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.