Matematik

bestem en forskrift for f

27. februar 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
hvordan løser man denne opgave UDEN hjælpemidler?

Grafen for en lineær funktion f går igennem punkterne P(2,9) og O(4,5)
Bestem en forskrift for f.

Har set på nogle andre opslag herinde hvor de bruger denne her ligning:
a = (y2 - y1) / (x2 - x1) 
men det forstår jeg ikke helt hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2017 af OliverHviid

Du anvender at a=y2-y1/x2-xog b=y1-ax1

Vi indsætter tal: a=5-9/4-2 a=-2

b=9-(-2)*2 b=13

y=-2x+13


Svar #2
27. februar 2017 af Theajames (Slettet)

#1

Du anvender at a=y2-y1/x2-xog b=y1-ax1

Vi indsætter tal: a=5-9/4-2 a=-2

b=9-(-2)*2 b=13

y=-2x+13

men hvorfor er det du bruger de formler? hvor har du dem fra


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2017 af SuneChr

En linjes hældningskoefficient bestemmes af to vilkårlige punkter, som linjen løber igennem.
Kald de to punkter for (x1 ; y1) og (x2 ; y2)
Hældningskoefficienten bestemmes af "forskellen på y" divideret med "forskellen på x" , som der
også står i # 0. Man skal have fortegn med. Hældningskoefficienten kan være enten negativ eller
positiv.

 


Svar #4
27. februar 2017 af Theajames (Slettet)

#1

Du anvender at a=y2-y1/x2-xog b=y1-ax1

Vi indsætter tal: a=5-9/4-2 a=-2

b=9-(-2)*2 b=13

y=-2x+13

du skriver at formeln for b = y1-ax1 og indsætter derefter tallene b=9-(-2)*2 b=13

men du skriver kun (-2) skal der ikke være et x som der står i formlen? så (-2x)?

 

du skriver også y=-2x+13 - hvor har du x'et fra her? resultatet gav jo kun -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2017 af ChapTs (Slettet)

Du har x'et, fordi formlen for en ret linje er y=ax+b. Du har lige fundet a, så det sætter du ind før x. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2017 af ChapTs (Slettet)

b finder du jo, som Sune siger, ved at sætte x-værdien ind på x's plads og så isolere b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2017 af SuneChr

a=\frac{5-9}{4-2}=-2
Indsæt nu f.eks. P = (2 ; 9) i
f (x) = ax + b
9 = (- 2)·2 + b
b = ...
Ved indsættelse af O havde det givet samme resultat, heldigvis.


Skriv et svar til: bestem en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.