Matematik

Reducer udtryk

28. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle.

jeg håber at I vil hjælpe mig med at reducer disse udtryk. jeg synes virkelig at de er svære. så det kunne være dejlig hvis I vil hjælpe

Mvh.


Svar #1
28. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

opgaven er her


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2017 af mathon

a)
           Fællesnævner 2a

b)
           Fællesnævner 6ab

c)
           Fællesnævner a


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2017 af mathon

a)
             \frac{2(x-a)(x+b)}{2a}-\frac{2x^2}{2a}=\frac{2(x^2+(b-a)x-ab)-2x^2}{2a}=

             \frac{2x^2+2(b-a)x-2ab-2x^2}{2a}=\frac{(b-a)x-ab}{a}=(\tfrac{b}{a}-1)x-b


Svar #4
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej mathon. Jeg skal nok bruge hjælp igen til b og c ;) sorry. Men det er nogle svære udtryk jeg skal reducere.

Håber at du vil hjælpe mig....


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2017 af mathon

b)
               fællesnævner FN = 2·3·a·b = 6ab

               \frac{3ab(x-y)\cdot (a+b)-3ab^2+2b(a-b)}{6ab}

               \frac{3ab(x-y)\cdot (a+b)-3ab+2ab-2b^2}{6ab}

               \frac{3ab(x-y)\cdot (a+b)-ab-2b^2}{6ab}


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2017 af mathon

c)
               \frac{ax(x-7)+(x-3)^2}{a}

               \frac{ax^2-7ax+x^2-6x+9}{a}

               \frac{(a-1)x^2-(7a+6)x+9}{a}


              


Svar #8
05. marts 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Mathon #7 #6 #3

har du reduceret udtrykene mest muligt, jeg vil bare gerne vide det. Mvh


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.