Matematik

Eksponentialfunktioner

28. februar 2017 af Eilama1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?

En opreklameret film havde ved forestillingerne på premieredagen i et antal biografer et tilskuertal på 5000 personer. Antallet af tilskuere aftog eksponentielt med tiden og den 3. dag var der 2000 tilskuere. 

Hvor mange tilskuere må man regne med en uge, dvs. den 7. dag, efter pre­mieren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2017 af Stats

Ok... Eksponentielt...

y = b·ax

1. dag må betragtes at være til tiden 0
2. dag er tiden 1
3. dag er tiden 2
...
7. dag er tiden 6...

Du har da
5000 = b·a0 = b

Dermed
2000 = 5000·a2 ⇔ 2000/5000 = a2 ⇔ a = (2/5)1/2 ≈ 0,63

Og da vil du på 7 dag have

5000·(2/5)(1/2)·6 = 5000·(2/5)3 = 5000·(8/125) = 320

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
02. marts 2017 af Eilama1 (Slettet)

Tusinde tak!!


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.