Matematik

Betinget sandynlighed

01. marts 2017 af pokemonorm - Niveau: B-niveau

Hejsa kære studieportalsbrugere :) 
Jeg har lige et spørsmål angående en matematik opgave, som jeg kører rundt i. Jeg ved nogenlunde godt, hvilken formel jeg skal bruge, men jeg har lige brug for jeres hjælp alligevel. 

Opgave lyder således: 

"Vi kaster to symmetriske terninger. Bestem sandsynligheden for, at øjensummen er mindst 6, når begge terninger viser et ulige øjental.". 


MVH
Pokemonorm :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af StoreNord

Det 9 kombinationer af ulige øjne.

Af disse 9 er 3 gengangere. Altså er der kun 6 forskellige kombinationer.

Udfaldsrummet er altså 6; og hvert med en sandsynlighed på 1/6.

Af disse 6 er der kun 5 successer, hver med sandsynligheden 1/5.

Den samlede sandsynlighed må altså være 1/6*1/5.             tror jeg nok.            :)


Svar #2
01. marts 2017 af pokemonorm

Hej storeNord. 
 

Hvordan får du det til 9 kombinationer af ulige øjnetal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2017 af StoreNord

1,1  1,3  1,5

3,1  3,3  3,5

5,1  5,3  5,5


Svar #4
01. marts 2017 af pokemonorm

Så du putter det ikke ind i formlen for  ubetinget sandsynlighed? Eller :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2017 af StoreNord

Nej, den kender jeg ikke. Jeg prøver at bruge min logik og et skema med 9 felter.


Svar #6
01. marts 2017 af pokemonorm

Ok... Mange tak for hjælpen :=)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2017 af SuneChr

En anden tilgang til situationen, (som jeg dog ikke er begejstret for) :
Uden hensyn til lige, ulige øjne er der i alt 26 udfald, hvor summen er mindst 6
6 ud af 26 er begge terningers øjne ulige.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2017 af mallecp

Ω= 36

P(AlB)=P(A∩B)/(P(B)

P(A∩B)=6/36

P(B)=9/36

=>6/36/9/36=2/3


Skriv et svar til: Betinget sandynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.