Fysik

Spændingsforskel

15. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Beregn den spændingsforskel, der skal være over røntgenrøret, når den mindste bølgelængde i spektret skal være 8,3 pm 

Hvad gør jeg?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du regner først bølgelængden om til frekvens (c=f*λ). Derefter finde du energien af en foton med frekvens f (E=h*f). Til sidst finder du den spændingsforskel, der giver elektronerne denne energi (E = e*V, hvor V er spændingsforskellen).


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2017 af mathon

         E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{\left ( 1{,}98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m \right )}{8{,}3\cdot 10^{-12}\; m}

          U=\frac{E_{foton}}{e}


Svar #3
15. marts 2017 af Kristensenalex

Hvad står e for?

u=\frac{E_foton}{e}


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

e er den nummeriske værdi af elektronens ladning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2017 af mathon

e=1{,}60218\cdot 10^{-19}\; Coulomb er elementarladningen.


Skriv et svar til: Spændingsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.