Fysik

He+-ionen

16. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Håber at i kan hjælpe med denne opgave?

Vedhæftet fil: He+-ionen.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2017 af mathon

    E=-\frac{h\cdot c}{\lambda }=-\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }

    E=-\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\left \{ \left. 30{.}28\; nm, 25{.}63\; nm,24{.}30,23{.}56\; nm\right \} \right. }=\left \{ -40{.} 95\; eV,-48{.} 37\; eV,-51{.} 02\; eV,-52{.} 62\; eV\left. \right \}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2017 af mathon

c)
     for hydrogenspektret
     har du:
                                  E_n=-\frac{h\cdot c\cdot R_{Ryd}}{n^2}


Svar #4
17. marts 2017 af Kristensenalex

Hvad gør jeg så i b)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2017 af mathon

b)
                 E_{foton}=E_2-E_4=\left (-40{,}95\; eV \right )-\left ( -51{,}02\; eV \right )=10{,}07\; eV

                  \lambda =\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{10{,}07\; eV}=123{,}12\; nm
                     
         


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2020 af zainab48

Hej Mathon 

Hvor kommer 1239,84 eV fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2020 af mathon

      \small \begin{array}{llll}&&E_{\textup{foton}}\cdot \lambda = h\cdot c\\\\&h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J \cdot s&c =2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s}&h\cdot c=1.98645\cdot 10^{-25}\;J\cdot m\\\\&h=4.13567\cdot 10^{-15}\;eV&c=2.99792\cdot 10^{17}\;nm&h\cdot c=1239.84\;eV\cdot nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2020 af mathon

enhedstastekorrektion:

\small \begin{array}{llll}&&E_{\textup{foton}}\cdot \lambda = h\cdot c\\\\&h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J \cdot s&c =2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s}&h\cdot c=1.98645\cdot 10^{-25}\;J\cdot m\\\\&h=4.13567\cdot 10^{-15} \; eV \cdot {\color{Red} s} & c=2.99792 \cdot 10^{17}\;\frac{nm}{{\color{Red} s}} & h\cdot c=1239.84\;eV\cdot nm \end{array}


Skriv et svar til: He+-ionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.