Kemi

Puffersystem

16. marts 2017 af wqrf2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Da pH jo afhænger af H3O+-koncentrationen, så må det vel kræve for et puffersystem, at man tilsætter en bestemt stofmængde (at man overskrider en form for tærskelværdi), før at puffersystemet vil få den pH, som er lig med pKs, når syrebrøken er lig med 0,5, eller er dette det rene nonsens? Det jeg mener er, at hvis man blot tilsætter et lille bitte korn af både en syre og dens korresponderende base, så vil pH jo ikke bare lige blive lig med pKs, selvom man tilsætter i de rette forhold, da der jo ikke er dannet tilstrækkeligt med H3O+-ioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2017 af mathon

Pufferens samlede koncentration skal naturligvis have en rimelig størrelse,
og koncentrationen af svag syre og korresponderende svag base ikke afvige fra hinanden med mere end \mp 10\%.


Svar #2
16. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

Tak mathon! Er der en måde, hvorpå man kan udregne denne størrelse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2017 af mathon

Hvis pH i
                                   pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )=pK_s+\log\left ( \frac{n_B}{ n_S } \right )

kun måles med 1 dec. og koncentrationerne ikke afviger mere end ca. \mp10 \%
har man 
                   \log\left ( \left \{ \left. \underset{-10\%}{\underbrace{0{.}90}} ,\underset{+12\%}{\underbrace{1{.}12}}\right \} \right. \right )=\left \{ \left. -0{.}5,0{.}5 \right \} \right.
 


                     


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2017 af mathon

gennemskrevet:
    pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]}\cdot k \right )=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )+\log\left ( \left \{ 0{.}90,1{.}12 \right. \right )=

                                                           pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )+\left \{- 0{.}05,0{.}05 \right. \left. \right \}                        


Skriv et svar til: Puffersystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.