Kemi

mængdeberegning

18. marts 2017 af Regndyr - Niveau: B-niveau

Hej. 

Har svært ved følgende opgave: 

På et laboritorum fortyndes en 6,00 M(mol/l) eddikesyreopløsning på følgende måde: 20,0 ml af opløsningen tages med en pipette og overføres til en 1000 ml kolbe. Der fyldes vand op til mærket og omrystes. 

Beregn stofmængdenkoncentrationen af eddikesyre i den fortyndede opløsning.

Jeg har har beregnet stofmængden af de 20 ml eddikesyre med formlen: n=C*V=6mol/l * 0,02l=0,12 mol.

Hvordan beregner jeg stofmængdenkoncentrationen af eddikesyre i den fortyndede opløsning? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2017 af AngelOneOne

Hej Regndyr,

Du har allerede brugt formlen (og har faktisk også resultatet, da du fortynder til 1 L). Du skal bare bytte lidt rundt på den. Når du skal beregne koncentrationen ud fra stofmængden og volumen, så hedder formlen:

C = \frac{n}{V}

Altså

C = \frac{0,12 mol}{1 L} = 0,12 mol/L

Havde det nu været 2 L (for eksemplets skyld) ville det have set således ud:

C = \frac{0,12 mol}{2 L} = 0,06 mol/L

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.