Matematik

Differentialligninger

19. marts 2017 af elev78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp til opgave a og b, som jeg har vedhæftet.

Jeg har prøvet at løse a) via desolve, men det fungerer slet ikke med at spytte de rigtige resultater ud. Jeg ved ikke om jeg har skrevet forkert. Jeg forstår det ikke- 

opgave b) ved jeg ikke hvordan jeg skal løse.

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af mathon

Brug seperation af de variable
og efterfølgende
brug "panserformlen".


Svar #2
19. marts 2017 af elev78 (Slettet)

Jeg har prøvet, men det giver underlig tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2017 af janhaa

first order linear ODE:

T(x)=A*exp(-0,3x)+75*exp(-0,1x)+20\\ \\der\\ exp(x)=e^x\\ og\\ T(0)=A+75+20=15\\ DVs\\ A=-80


Svar #5
19. marts 2017 af elev78 (Slettet)

#4

Jeg forstår ikke hvordan du har fået ligningen til at så sådan ud. Oh hvorfor inddrages der A og exp. med? hvad skal de betyde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2017 af Soeffi

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2017 af janhaa

T(x)=-80*exp(-0,3x)+75*exp(-0,1x)+20

max temperatur:

T'(x)=0\\ \\ (-80*exp(-0,3x)+75*exp(-0,1x)+20) ' =0\\ \\ x=5,82


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2017 af janhaa

T(5,82)=48\,^oC


Svar #9
19. marts 2017 af elev78 (Slettet)

#6

jeg fik den til at give noget helt andet

prøv at tjek filen

Vedhæftet fil:mat.docx

Svar #10
19. marts 2017 af elev78 (Slettet)

#7

hvad betyder exp?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2017 af mathon

          e^x=\exp(x)


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2017 af Soeffi

#9

Resultat er rigtigt, men det kan skrives pænere.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.