Fysik

Kvasarspektrum

19. marts 2017 af RoseInDK2015 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, 

Jeg har virkelig brug for hjælp til en fysik opgave, som jeg har vedhæftet. 

Jeg er i tvivl om hvad man skal. Jeg har beregnet rødforskydningen, og får det til 0.349794. Men er det, det man skal i den opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2017 af peter lind

Nej. Du skal beregne rødforskydningen for de 3 toppe og så vurdere hviken der er bedst


Svar #3
19. marts 2017 af RoseInDK2015 (Slettet)

Hej, tak for svar

Bølgelængden 656nm er det den Lambda_lab? og de andre 3 toppe er det bølgelængderne som bliver modtaget? 


Svar #4
19. marts 2017 af RoseInDK2015 (Slettet)

Kan det passe, at A=1700nm B=1750nm og C=1830nm? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er mere end én lamba_lab, nemlig bølgelængderne for de fire Balmerlinier. Ud fra den første af dem, Hα, har du beregnet rødforskydningen. Brug den til at finde de rødforskudte Hβ, Hγ og Hδ og se, hvilken af dem der passer med én af toppene A, B eller C.

De re værdier du angiver i #4 ser fornuftige ud, så du mangler, at finde frem til, hvilken af dem, der passer med én af de tre nævnte spektrallinier.


Svar #6
19. marts 2017 af RoseInDK2015 (Slettet)

Hej, tak for svar. 

Jeg har beregnet rødforskydningen af H_a til at være 2,49. Det får jeg også når jeg beregner A. kan det så passe, at A passer med H ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2017 af peter lind

Det lyder rimeligt


Skriv et svar til: Kvasarspektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.