Matematik

parabel

19. marts 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? 

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved: 

P: y= -x2 + 2x + 4

m: y= -x + 4

Beregn koordinatsættet til hvert af skærringspunkterne mellem P og m. 

Jeg tænker selv at jeg skal sætte de to ligninger = med hinanden så jeg får: 

-x+ 2x + 4 = -x + 4 

Men så ved jeg ikke hvad man så skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af Mathias7878

Sættes ligningerne lig hinanden og løses vha. et CAS-værktøj fås:

(x,y) = (0,4) eller (3,1) 

Har vedhæftet et billede med udregning

- - -

 

 

Vedhæftet fil:ligningaa.PNG

Svar #2
19. marts 2017 af louisesk9

#1

Sættes ligningerne lig hinanden og løses vha. et CAS-værktøj fås:

(x,y) = (0,4) eller (3,1) 

Har vedhæftet et billede med udregning

Okay, tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.