Kemi

STOFMÆNGDE???

20. marts 2017 af AmeliaHansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

i hvilken af følgende portioner er stofmængden størst?

1. 90g glucose

2. 10g vand

3. 0,50g dihydrogen

4. 20g carbondioxid


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2017 af Smut1

Du skal bruge formlen m/M = n

n står for stofmængde (mol)

M står for molarmasse (g/mol)

m står for masse (g)

Molarmassen finder du ved at kigge i det periodiske system.


Svar #2
20. marts 2017 af AmeliaHansen (Slettet)

tak for hutigt svar, men hvordan finder jeg massen af stofferne? 

molarmassen er det så det tal som er oplyst i det periodiske system fx ved hydrogen er 1,008?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2017 af Smut1

Ja, og så skal du lige huske at se, hvor mange der er af hvert atom.

PS massen er oplyst i gram.


Svar #4
20. marts 2017 af AmeliaHansen (Slettet)

øhhhh ja, men hvordan ved jeg det? hvor står det henne? (jeg er lost i kemi trods det kun er c-niveau) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2017 af Smut1

Eks. H2O

M(H) =1,008 • 2

M(O) = 15,999 • 1

M = 2,016 + 15,999

Altså er molarmassen 18,015 g/mol


Svar #6
20. marts 2017 af AmeliaHansen (Slettet)

arh nu jeg med :-) tak for nemt eksempel 


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. marts 2017 af mathon

1. 90g glucose                                 \frac{90\; g}{180{,}16\; \tfrac{g}{mol}}

2. 10g vand                                      \frac{10\; g}{18{,}02\; \tfrac{g}{mol}}

3. 0,50g dihydrogen                          \frac{0{,}50\; g}{2{,}16\; \tfrac{g}{mol}}

4. 20g carbondioxid                           \frac{20\; g}{44{,}01\; \tfrac{g}{mol}}


Svar #8
20. marts 2017 af AmeliaHansen (Slettet)

Tusind tak, det var heldigvis også de tal jeg selv havde fået, på nær dihydrogen, den havde jeg fået til 0,55 men det er jo helt forkert! 


Skriv et svar til: STOFMÆNGDE???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.