Generelt

Matematik

21. marts 2017 af Asgarf (Slettet)

Hej, jeg har fået et svært spørgsmål: 

Indsæt det manglende tal i talrækken:

8,15,25,38,?,73


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2017 af Smut1

Prøv med 54... kan du nu se et system?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2017 af Therk

Hej

Benyt sekvensen genereret af funktionen herunder:

\begin{aligned} \frac{1}{24}\Bigl( & (54-a)n^5 - 16(54-a)n^4 \!+ 95(54-a)n^3 \bigr. \\& -4(3501-65a)n^2 + 12(1463-27a)n -48(160-3a) \Bigr ) \end{aligned}

For n = 1,2,3,4,5,6 ("placering i sekvensen") giver den 8,15,25,38,a,73.

Bemærk herved at du kan indsætte ethvert tal a i stedet for spørgsmålstegnet. Der er altså ikke nogen unik logik!

Prøv selv med fx WolframAlpha.
Her er et WolframAlpha link med a = 1000.
Her er et WolframAlpha eksempel med a = 0.
Her er et WolframAlpha eksempel med a = 54 som nok er det tal din lærer er ude efter.

Rå version af funktionen.
1/24*((54-a)*n^5-16*(54-a)*n^4+95*(54-a)*n^3-4*(3501-65*a)*n^2 +
12*(1463-27*a)*n - 48*(160-3*a))


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.