Matematik

Vektorer

21. marts 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Lad vektor a, b og c have koordinaterne: 

vektor a= (5,2), vektor b = (-3,7) og vektor c= (-1,0)

bestem koordinaterne. 

vektor a+b = (2,9)

vektor a-b = (8,-5)

Hvordan beregner jeg dette? Jeg har beregnet alle de andre men jeg forstår ikke rigtigt denne opgave. 

5\underset{a}{\rightarrow}   =

og denne har jeg også virkelig svært ved:

2\underset{a}{\rightarrow} - 3\underset{b}{\rightarrow} - 4 \underset{c}{\rightarrow}


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2017 af mathon

       benyt
                      k\cdot \overrightarrow{a}=k\cdot \begin{pmatrix} a_1\\ a_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} k\cdot a_1\\ k\cdot a_2 \end{pmatrix}


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2017 af SuneChr

     5\overrightarrow{a}=\binom{5\cdot 5}{5\cdot 2}

     2\overrightarrow{a}=\binom{2\cdot 5}{2\cdot 2}

-3\overrightarrow{b}=\binom{(-3)\cdot (-3)}{(-3)\cdot 7}

-4\overrightarrow{c}=\binom{(-4)\cdot (-1)}{(-4)\cdot 0}


Svar #3
21. marts 2017 af Mm98

Okay, så 5a bliver: 

(5+5)       = (10 )
(5    )           ( 2  )      


Svar #4
21. marts 2017 af Mm98

#2 Tak :-)


Svar #5
21. marts 2017 af Mm98

Men jeg tænker sådan at i den sidste skal man vel lægge dem sammen til sidst ikke? :)

altså 

Opgave c) 

2\underset{a}{\rightarrow} - 3\underset{b}{\rightarrow} - 4 \underset{c}{\rightarrow}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2017 af mathon

 så

               5\cdot \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 25\\10 \end{pmatrix} 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.