Matematik

Stamfunktioner

22. marts 2017 af jcmatematikA - Niveau: B-niveau

Når man skriver en ikke negativ funktion, mener man så blot en funktion som er over x-aksen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2017 af mathon

En ikke negativ funktions grafpunkter ligger på eller over x-aksen.


Svar #2
22. marts 2017 af jcmatematikA

Jeg har lige et spørgsmål til,

Det undrer mig at når jeg i nspire beregner en potens med negativ grundtal, så får jeg et negativt produkt?

eks. -4^2=-16..

Det burde jo give 16


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2017 af mathon

  a^2=(-4)^2=16


Svar #4
22. marts 2017 af jcmatematikA

Top, 

Det kan nspire altså bare ikke forholde sig til..


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2017 af mathon

…hvis du sætter parenteser rigtigt eller benytter mumerisk tegn.


Svar #6
24. marts 2017 af jcmatematikA

Aha! Det virker fint nu :)...

Jeg har lige endu et spørgsmål om stamfunktioner. 

Er det rigtigt forstået at:

En oprindelig funktion f(x) integreret giver F(x)

F´(x) differentieret giver den oprindelige funktion f(x),

Fra differentialeregningen ved jeg at hvis man differentiere en funktion f(x) til f´(x) så finder man også tangenthældningen til et punkt.

Gælder det derfor også at når man differentiere en stamfunktion F(x) så finder man F´(x) = f(x) og derfor også hældningen af stamfunktionen til et punkt? Kan man overhoved finde hældningen til en stamfunktion?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2017 af mathon

#6 er rigtig.

                    … og 
                               F´(x) = f(x)


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.